Jag har utbildat mig till diplomerad akupunktör vid Akupunkturakademin i Stockholm. Den basmedicinska delen av utbildningen gjorde jag vid Thalamus, Biomedicinska Centrum i Uppsala. Utbildningen är på deltid i 6 år. (Tre år akupunktur. Tre år basmedicinsk utbildning, som motsvarar ca 75 poäng inom ämnena anatomi, fysiologi och patologi).

Jag blev klar i juli 2008 och mitt examensarbete finns att läsa på Akupunkturakademins hemsida när du klickar på symbolen nedan:  

Min utbildning avslutades med en månads praktik på The National Hospital of Acupuncture i Hanoi, Vietnam. Där fick jag möjlighet att fördjupa såväl mina teoretiska som praktiska kunskaper.  Nåltekniken är viktig inom akupunkturen och den lade läkarna stort fokus vid på sjukhuset. De använder sig av en nålteknik som är i stort sett smärtfri. Jag känner idag en stor tacksamhet för att jag fick lära mig deras teknik och mina klienter uppskattar det varje dag på kliniken.  Under praktiken fick jag vara med vid en operation, där enda bedövningsmedlet var elakupunktur. Ett modernt utrustat operationsrum med all vanlig anestesi tillgänglig om det skulle behövas. På sjukhuset fanns också en avdelning där man behandlade narkomaner. Efter tre veckors behandling, 3 ggr/dag, var ca 85-90% helt kurerade. Återfallsprocenten låg på ca 10% enligt läkarna på sjukhuset. Många barn är skadade i Vietnam efter det amerikanska kriget under åren 1955-1975. Bland de barn som föds nu förekommer genetiska och neurologiska skador. Deras föräldrar blev sprayade med avlövningsgiftet Agent Orange då de var barn under kriget. Dessa skador behandlas idag med stor framgång på sjukhuset. Barn som t ex helt saknar förmågan att tala, börjar efter ett antal behandlingar att göra det. De som inte kan gå, utvecklar den förmågan gradvis med hjälp av akupunktur. Man jobbar också med att avhjälpa förlamningar. Patienter som har skadat sig så att de är förlamade från midjan och nedåt, blir hjälpta så att de kan gå igen.

Jag har under de första tio åren som akupunktör jobbat som purser (kabinchef) på SAS vid sidan av mitt akupunkturjobb.  Jag trivs bra med att jobba med människor och innan jag påbörjade min anställning på SAS i början av 90-talet, utbildade jag mig till ämneslärare i språk vid Göteborgs Universitet.

Mitt intresse för friskvård och hälsa blir med tiden allt större och så även mitt engagemang när jag ser hur gott akupunktur gör med oss människor. Flera av mina patienter har blivit av med såväl mångårig migrän som allergier, klimakteriebesvär, infertilitet, sömnproblem, oro och värk.

Hösten 2018 tog jag steget att avsluta mitt arbete inom flygbranschen för att helt ägna mig åt mitt arbete som akupunktör. Nya möjligheter öppnas upp för vidare fördjupning inom ämnet.